1. Επιμόρφωση εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σάμου σε θέματα Διδακτικής των Μαθηματικών με την αξιοποίηση της Ιστορίας των Μαθηματικών και Τεχνολογιών Μάθησης.
  2. Σχεδίαση διδακτικών δραστηριοτήτων με χρήση λογισμικού Δυναμικής Γεωμετρίας.
  3. Ανάπτυξη περιβάλλοντος σχεδίασης σεναρίων συνεργατικής μάθησης.
  4. Σχεδίαση και υλοποίηση μικρόκοσμου για την ανάπτυξη και υποστήριξη της τυπικής μαθηματικής σκέψης των μαθητών και μαθητριών.

Στην πορεία του το εργαστήριο έχει:

  1. υποστηρίξει τη διδασκαλία φοιτητριών και φοιτητών σε μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου στα πλαίσια της Πρακτικής Άσκησης.
  2. αναπτύξει την συνεργασία του με το τοπικό Ιστορικό Αρχείο (Ιστορικό Αρχείο Σάμου) και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους για την εκπαίδευση των φοιτητών και φοιτητριών μας.
  3. αναλάβει μελέτες πάνω σε προβλήματα που συνδυάζουν ερωτήματα της Διδακτικής των Μαθηματικών και των Τεχνολογιών Μάθησης με στόχο την παράλληλη εκπόνηση διπλωματικών εργασιών επί των θεμάτων αυτών.
  4. πραγματοποιήσει σεμινάρια επιμόρφωσης επιμορφωτών σε θέματα εισαγωγής των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση (ΠΑΚΕ Βορείου και Νοτίου Αιγαίου).
  5. δημιουργήσει δικτυακούς τόπους εξειδικευμένου ερευνητικού ενδιαφέροντος με συλλογή υλικού (περιοδικά, επιστημονικές εταιρείες κα) γύρω από ζητήματα ιστορίας της μαθηματικής εκπαίδευσης, ιστορίας των μαθηματικών.
  6. αναπτύξει εκπαιδευτικά περιβάλλοντα που βασίζονται σε σύγχρονες τεχνολογίες μάθησης και την εφαρμογή και αξιολόγησή τους τόσο σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όσο στα μαθήματα και στις άλλες διδακτικές δραστηριότητες του Τμήματος Μαθηματικών.